Đovani Gvideti (©OSS)
Đovani Gvideti (©OSS)

Važno je ostati pri vrhu zbog OI: Srbija posle EP treća na svetskoj rang listi

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.09.23. | 18:02

Turske odbojkašice ostale na vodećoj poziciji, Amerikanke drugoplasirane

Bliže se olimpijske kvalifikacije, na kojima će odbojkašice Srbije juriti vizu za Pariz. Ukoliko slučajno do nje ne budu uspele da stignu, moći će do Francuske drugim putem. Tačnije - preko rang liste.

Šest ekipa će izboriti mesto na igrama - preko turnira - po dve sa svakog. Sedma je selekcija Francuske, koja je mesto dobila kao organizator, a preostalih pet će biti određeno preko FIVB rang liste po završetku sledeće Lige nacija. Prednost će imati kontinenti koji do 17. juna 2024. godine ne budu imali kvalifikovane reprezentacije.

Izabrane vesti

Zbog cele te priče - veoma je bitno da odbojkašice Srbije ostanu što bolje plasirane na svetskoj rang listi. Posle Evropskog prvenstva srebrne devojke zauzimaju treću poziciju.

Novi šampion Evrope i osvajač Lige nacija Turska i dalje je na vodećoj poziciji. Drugoplasirane su Amerikanke - poslednje olimpijske pobednice.

Iza Srbije su redom Brazil, Italija, Kina, Poljska, Japan, Holandija, Dominikanska Republika, Kanada, Nemačka, Belgija...

Srpkinje igraju kvalifikacioni turnir u Kini 0d 16. septembra, a pored domaćina protivnici su još - Dominikanska Republika, Holandija, Kanada, Češka, Meksiko, Ukrajina.


tagovi

Đovani Gvidetiženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara